*

Kalle Pahajoki

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotitaloudet

Tuju kemikaalicocktail

 

Suomi, kuten monet muut teollistuneet maat, on tottunut käyttämään hajusteita ja synteettisiä kemikaaleja. Tuo tie on tulossa loppuunsa, kun luonto ei kestä enää kemikaalikuormaa ja inhimilliset kärsimykset alkavat olla mittavat.

Brexitin hinta brittikotitalouksille useita satoja puntia vuodessa

Britannian EU-ero toteutuu vasta maaliskuun lopussa vuonna 2019, mutta jo nyt brittikotitaloudet ovat saaneet esimakua siitä, mitä Brexit niille tulee lopulta maksamaan.

Heti EU-kansanäänestyksen tuloksen selvittyä punnan arvo sukelsi voimakkaasti eikä ole sen jälkeen toipunut. Sen seurauksena kaikki tuontihinnat ovat nousseet saaden inflaation voimakkaaseen nousuun. Inflaation nousun takia myös reaalipalkkojen nousu on painunut miinukselle.

Naisvalitus - womansmurmur

Naisvalitus - womansmurmur

Joku naiskirjailija on sanonut: "Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka ovat eri mieltä kuin feministit". Tästä on se seuraus, että helvetissä on enemmän porukkaa kuin taivaassa. Onhan jokainen mies potentiaalinen raiskaaja.

Kun Väestöliiton tutkijan Heli Vaarasen kirjoitus Helsingin Sanomissa nosti esiin feministien vastaiskun, katson asiakseni tuoda miestasa-arvon näkökulmaa asiaan.

Kotitaloudet köyhtyivät syksyllä 2015

 

Kotitaloudet köyhtyivät syksyllä 2015

Tilastokeskuksen hetki sitten julkaiseman tilastokatsauksen mukaan kotitalouksien rahoitusvarat vähenivät vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä (heinä-syyskuu) 5,2 miljardilla eurolla.

Samaan aikaan velat lisääntyivät 0,8 miljardia euroa.  Yhteensä kotitaloudet köyhtyivät 6 miljardia.

Näin ollen kotien nettorahoitusvarat supistuivat 4,7 % edellisestä neljänneksestä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä