Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 40 min 59 s sitten

Karmea uutinen hallitukselle, nyt menee tiukaksi – Ilkka: Susanna Koski äänestää sotea vastaan

1 tunti 30 min ago

Hallituksen jo ennestään niukka sote-enemmistö hupenee. Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä uudistusta vastaan.

Koski näkee ongelmia sekä aikataulussa että soten sisällössä, kuten julkisen talouden säästöissä ja valinnanvapauden toteutumisessa.

Johtaako tietovuoto asiakirjojen salaamiseen? Paula Risikko: ”Äärimmäisen vakavaa”

3 tuntia 46 min ago

Eduskunnan puhemiehen Paula Risikon mukaan perustuslakivaliokunnan tietovuodon johdosta on mietittävä, pitääkö menettelyjä tulevaisuudessa muuttaa.

Tympääntynyt Antti Kaikkonen vuotajasta: ”Pitää tonkia ja kääntää joka kivi”

4 tuntia 22 s ago

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei halua uskoa, että kokoomus pelaisi sote-peliä. Hän arvelee, että suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta.

Kimi Räikkösen ympärillä riittää taas huhuja

4 tuntia 10 min ago

Kimi Räikkösen sopimus Ferrarin kanssa on katkolla jälleen tämän kauden jälkeen. Räikkönen itse haluaisi jatkaa Formula ykkösissä, mutta Ferrari ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstään.

- Se riippuu täysin tallista ja he tietävät tasan tarkkaan mitä minä haluan. En aja Formula ykkösissä, jos minulla ei ole hauskaa. Ajamisen ilo on se mikä pitää minut täällä. Jatkopäätös on monen asian summa, ja ainakaan minun haluni ajaa täällä kilpaa ei tule katoamaan kauden loppuun mennessä, Räikkönen ilmoitti toiveistaan Monacossa Sky Tv:n mukaan.

Nyt tuli jyrkkä päätös – tietovuotoa pidetään erittäin vakavana: ”Ensimmäinen kerta 110 vuodessa”

4 tuntia 59 min ago

Perustuslakivaliokunta tiukentaa käytäntöjään tietovuodon takia. Valiokunnan lausuntoluonnos vuodettiin Ilta-Sanomille, mitä valiokunta pitää vakavana asiana.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia. Ilta-Sanomat julkaisi torstaina illalla tietoja valiokunnan lausuntoluonnoksesta. Sen mukaan valinnanvapauden voimaantuloa jouduttaisiin lykkäämään.

Ben Zyskowiczin toiminta hämmentää – IL: Kokoomus aloitti rajun sote-jarrutuksen

5 tuntia 44 min ago

Perutuslakivaliokunnan kokoomuslaisen varajäsenen Ben Zyskowiczin toiminta vaikuttaa hämmentävältä Iltalehden (IL) uutisoimien tietojen pohjalta. IL kertoo, että Zyskowicz jarruttaisi sote-lausunnon käsittelyä.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia.

Tämän takia Trump perui – Pohjois-Korea silti halukas neuvottelemaan

6 tuntia 19 min ago

Pohjois-Korea on edelleen halukas keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa milloin ja miten tahansa, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui torstaina kesäkuulle ajoitetun tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Ekonomisteilta tukea kokoomuksen miljardiehdotukselle: ”Varainsiirtovero ajaa ihmiset vääriin asuntoihin”

7 tuntia 7 min ago

Etenkin paljon omistusasunnosta toiseen muuttavat perheet ja henkilöt hyötyisivät varainsiirtoveron poistamisesta ja sen aiheuttaman loven paikkaamisesta oman asunnon myyntivoiton verovapauden rajaamisella ja kiinteistöverotuksen korotuksella. Näin sanovat Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus ja johtava tutkija Tuukka Saarimaa Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta (VATT).

IL: Sote-uudistukseen liittyy isoja riskejä – Aikataulua muutettava

9 tuntia 6 s ago

Sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauden ehdotettuun voimaantulo- ja siirtymäaikatauluun näyttää yhä sisältyvän hallitsemattomia riskejä, Iltalehti kirjoittaa. 

Krista Kiuru kritisoi hallitusta sote-kiireestä Ylellä: "Tässä on jotain ihmeellistä"

9 tuntia 23 min ago

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) kritisoi hallitusta sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun liittyvästä kiireestä. Kiuru puhui asiasta perjantaina Ylen Aamu-tv:ssä

– On jollain tavalla vastuunpakoilua, että ei voida rehellisesti tunnustaa, että eduskunnassa tällä hetkellä oleva paine johtuu erityisesti siitä, että hallitus on tehnyt poliittisen päätöksen pitää maakuntavaalit lokakuussa, Kiuru sanoi Ylen Aamu-tv:ssä perjantaina.

”Konjakin myynti ruokakaupoissa sallittava” – Kokoomuksen päihdepolitiikka muuttumassa alkoholimyönteisemmäksi

9 tuntia 37 min ago

Kokoomuksen päihdepolitiikka voi muuttua entistäkin sallivammaksi alkoholia kohtaan, mutta puolueen suhtautuminen muihin huumeisiin nojaa edelleen pitkälti kieltoihin ja rangaistuksiin.

Asia selviää kokoomuksen puoluehallituksen vastauksista aloitteisiin, joita puolueen osastot ovat tehneet kesäkuussa pidettävälle puoluekokoukselle.

Kokoomuksen nuorten liitto ehdottaa Alkon monopolin lakkauttamista, koska "nyt on aika uskoa ihmiseen".

Miksi Kansainvälinen Jääkiekkoliitto tarvitsee Vladimir Putinia?

17 tuntia 24 min ago

Viime viikonloppuna päättyneen jääkiekon MM-turnauksen puheenaiheisiin lukeutui Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin vierailu Venäjällä Vladimir Putinin virkaanastujaisissa kesken MM-kisojen. Fasel on Putinin kanssa tunnetusti hyvää pataa. MM-turnaus ei ollut niin tärkeä asia, etteikö hän olisi voinut kunnioittaa Putinin hienoa hetkeä läsnäolollaan.

Fasel on antanut ymmärtää, että Putin on hänen ystävänsä. Miehet ovat tunteneet toisensa jo vuodesta 1999. Eli siitä lähtien, kun Putin käytännössä nousi Venäjän johtoon.

THL: Uusista alkoholitilastoista ei voi päätellä vielä mitään – Kauppa ennustaa hintamuutosta kesään

24.5.2018 19:57

Valviran tänään julkaisemista alkuvuoden alkoholitilastoista ei voi päätellä oikeastaan mitään uuden alkoholilain vaikutuksista, toteaa THL:n tutkimusprofessori Pia Mäkelä Uudelle Suomelle.

Uusi alkoholilaki astui osittain voimaan vuoden alussa, osittain vasta maaliskuussa. Valvira julkaisi tänään ensimmäiset uudistuksen jälkeisestä ajasta kertovat tilastot tammi-maaliskuun alkoholimyynnistä.

Ministerin vastaus loksautti leuat eduskunnassa: ”Ei kuusi kuukautta vaan noin puoli vuotta”

24.5.2018 18:45

Eduskunnassa kiisteltiin torstain kyselytunnilla kiivaasti – ja mistäpä muustakaan kuin sote- ja maakuntauudistuksesta. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) vastaus kuitenkin sai riitaisat kansanedustajat nauramaan hämmennyksestä.

Valkoinen talo hetki sitten: Trump peruu historiallisen Pohjois-Korea-tapaamisen

24.5.2018 17:01

Odotettu ja kesäkuulle ajoitettu tapaaminen Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin välillä peruuntuu. Asiasta kertoo tiedotteessa valkoinen talo.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan Trump on perunut tapaamisen, sillä se ei olisi sopiva järjestettäväksi sovittuun aikaan. Päätös liittyy ilmeisesti siihen, että Pohjois-Korea ei ole ollut tyytyväinen Trumpin vaatimuksiin Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta.

Kansainvälinen tutkijaryhmä kytki Venäjän armeijan MH17:n tuhoon – Venäjä vastaa odotetusti

24.5.2018 16:30

Kansainvälinen rikostutkijaryhmä katsoo todistaneensa, että Ukrainassa alas ammuttu MH17-kone tuhottiin Venäjän armeijan ohjusjärjestelmällä, joka tuotiin Ukrainalle Venäjältä Kurskin ilmatorjuntayksiköstä.

Helsinkiläiskirkko iski kultasuoneen: Vierailumaksu tuotti heti 1,75 miljoonaa euroa

24.5.2018 16:02

Helsingin Töölön seurakunta on onnistunut tekemään turistien suosimasta Temppeliaukion kirkosta oikean kultasuonen. Temppeliaukion kirkko keräsi kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan pelkästään turistien maksamilla vierailumaksuilla viime vuonna 1,75 miljoonaa euroa.

Eduskunta: Zyskowiczin toive ei toteudu – tärkeä sote-lausunto siirtyy ensi viikkoon

24.5.2018 15:28

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunto soten valinnanvapaudesta ei ehdi valmistua tällä viikolla.

Hallituspuolueista oli toivottu uudistuksen etenemisen kannalta keskeisen lausunnon ehtivän jo tälle viikolle. Eduskunnan mukaan näin ei käy, vaan lausunto valmistuu ”jossain vaiheessa ensi viikolla”.

Älähdys miesten asevelvollisuutta puolustaneelle ministerille: ”Nuorille se ei yksinkertaisesti enää mene läpi”

24.5.2018 14:58

Opettaja-kirjailija Arno Kotro arvostelee puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) puheita asevelvollisuudesta. Kotro kommentoi Puheenvuoron blogissaan eilen keskiviikkona julkistettua selvitystä kaikille pakollisesta kansalaispalveluksesta.

Kotro oli puhujana paikalla selvityksen julkistustilaisuudessa, jossa puhui myös ministeri Niinistö.

– Niinistö puhui Säätytalossa höpöjä, Kotro toteaa bloginsa otsikossa.

Nyt tuli alkoholitilasto: Raju luku lonkerosta – oluen myynnissä yllätys

24.5.2018 13:34

Kohutun alkoholilain uudistuksen jälkeen on saatu ensimmäinen alkoholitilasto alkuvuodelta. Valviran tilaston mukaan alkoholin myynti Suomessa laski litroissa tammi–maaliskuussa, mutta nousi hiukan sataprosenttisena alkoholina mitattuna.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat