Kalle Pahajoki

Sensuurin vastainen kirjoituslakko

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaaren kirjoitukset sekä kirjoitus- ja kommentointioikeudet on poistettu Uuden Suomen Puheenvuorosta. Aihetta käsittelevä blogi löytyy täältä ja ilmeisesti sensuurin aiheuttanut kirjoitus täältä.

Kunnioitan Uuden Suomen oikeutta valita oma moderointilinjansa, ja jopa muuttaa sitä lennosta. Tässä tapauksessa katson, että toimituslinja on täysin epäonnistunut ja asiallinen kirjoitus ja kirjoittaja on vaiennettu joko virhearvion tai kenties ulkopuolisen painostuksen johdosta. 

Ymmärrän, että minun yksittäisellä toimellani ei todennäköisesti ole Markku Huuskolle ja Uudelle Suomelle mitään merkitystä, mutta tuenosoituksena Mikko Niskasaarelle ja muille asiallisille keskustelijoille, aion pidättäytyä kirjoittamasta Puheenvuoroon uusia kirjoituksia tai kommentoimasta vanhoja, kunnes Niskasaaren kirjoitukset ja kirjoitusoikeus palautetaan, tai US:n toimitus esittää poistamiselle kelvolliset perustelut, mieluiten tässä ketjussa jossa asiasta jo keskustellaan.

Kiitän jo etukäteen kanssakeskustelijoita, mikäli emme enää kirjoitusten merkeissä kohtaa. Puheenvuoro on ollut pääosin erinomaisen asiallinen ja laadukas keskustelufoorumi. On surullista, jos sitä ollaan ajamassa alas. Kaikkien surullisinta on, jos tätä tehdään jonkun ulkopuolisen sananvapautta rajoittavan tahon toimesta.

Päivitys klo 23.54

Luettuani lisää Mikko Niskasaaren kirjoituksia, pidän yhä selvempänä, että Uusi Suomi on taipunut joko Erkki Tuomiojan tai valtakunnansyyttäjänviraston painostuksesta poistamaan Niskasaaren kirjoitukset. Niskasaaren hieman kärkevä kielenkäyttö ei poikkea oleellisesti Puheenvuorossa laajasti hyväksytystä linjasta eikä missään tapauksessa oikeuta asialtaan painavan kirjoituksen poistamista. Varsinkin kun kyseessä on valtaapitävien kritiikki, tulee sietokyvyn olla tavallistakin korkeampi - ei matalampi.

Murheellisin mielin katson, että en voi enää tukea Uuden Suomen toimintaa ja lopetan siis toistaiseksi kirjoittamisen ja lukemisen täällä. Ilmoitan uuden blogini sijainnin, kun sellaisen perustan. Toivon, että tätä blogia ei poisteta - vaikka kirjoitukseni ovatkin muualla tallella, ei arvokkaita kommenttiketjuja ole muualla kuin Uudessa Suomessa.

Norjan tapahtumat ovat varmasti järkyttäneet meitä kaikkia, mutta tähän teiden eroamiseen johtava tapahtuma on kuitenkin toimituksellisen linjan törkeä lipsuminen. Tähän päivään saakka näytti, että blogien karsimisesta huolimatta Uusi Suomi olisi selvinnyt avoimena kansalaiskeskustelun paikkana. Näin ei ollut oleva.

Toivon edelleen, että Huusko näkee virheensä ja palautta Mikko Niskasaaren kirjoitukset ja kirjoitusoikeudet. Siihen en kuitenkaan usko, kasvot on jo menetty.

En voi luvata pysyväni poissa ikuisesti, mikäli Uuden Suomen alkuperäinen henki ja laadukkaat kirjoittajat säilyvät täällä. Aion yrittää parhaani ja toivon, että Puheenvuoron veroinen keskustelu löytyy jostain muualta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Haluan vielä lisätä, että hyväksyn sen että US pidättää oikeuden sensuroida kyselemättä kirjoituksia täällä. Ilman kirjoittajiaan Puheenvuoro on kuitenkin pelkkä kumiseva vaski. Mielivaltaisen tuntuisella toimituspolitiikalla kirjoittajien luottamus menetetään hyvin nopeasti. Epäilen, että monikaan aidosti keskustelunhaluinen kirjoittaja ei silloin halua olla tekemässä Puheenvuorosta Suomen parasta poliittista keskustelufoorumia.

Enni Kulovaara

"Epäilen, että monikaan aidosti keskustelunhaluinen kirjoittaja ei silloin halua olla tekemässä Puheenvuorosta Suomen parasta poliittista keskustelufoorumia."

- Varsinkaan, jos ei koskaan tiedä kuinka väärä oma mielipide on toimituksen mielestä. Tuollainen tyyli tukahduttaa keskustelun. Muistanko väärin, vai onko Suomen perustuslaissa mainittu sananvapaus?

I. N.

Täytyy sitten tsiigailla sinunkin kirjoituksiasi muualta netistä..

tapio oksanen
Dari-anne Suomalainen

Minä olen kyllä Tuomiojan kanssa samaa mieltä, ehdottomasti. piste.

En anna mitään tuenosoitusta aseiden puolesta hihhuloijille.

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

Enni Kulovaara

Dari-anne.

Vastustat siis myös Suomen armeijaa?

Dari-anne Suomalainen

Enni....

Kaikkia armeijoita.

Kannatan rauhanliittoja.

Niin kauan kuin on aseita, on itsestään selvää, että tulee ruumiita.

Enni Kulovaara

Dari-anne

Minäkin vastustan aseita ja tappamista, on se sitten sodassa tai rauhanaikana tapahtuvaa, Nyt kuitenkin on kyse oikeudesta kirjoittaa mielipiteensä. Jos usari olisi linjassaan johdonmukainen, niin se bannaisi kaikki kirjoittajat, jotka puhuvat aseiden ja armeijoiden puolesta. Eikö?

Enni Kulovaara

Ikävä että poistut. Eikö ennemminkin kannattaisi jatkaa täällä poistojen kritisointia?

"Puheenvuoro on ollut pääosin erinomaisen asiallinen ja laadukas keskustelufoorumi. On surullista, jos sitä ollaan ajamassa alas."

- Siltä se ikävä kyllä vaikuttaa.

Tapio Niemi

Uskon että Usarin valinta luo tilaa uusille riippumattomille keskustelupalstoille.

Reijo Tossavainen

Niskasaaren kirjoitus on asiallinen.

Vika taisi olla todellakin siinä, että on asioita ja henkilöitä, joita saa arvostella ja sitten on asioita ja henkilöitä, joita ei saa arvostella.

Huomenna julkaisen oman blogin em. aiheesta.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Niinhän me luulemme, mutta nyt pitänee liittää iltarukoukseen "Jos us:n toimitus sen sallii!" Siis blogisi julkaisun?!

Mikko Mäkinen

Minäkään en ymmärrä, miksi Niskasaaren kirjoitus poistettiin. Jos Tuomiojan mielipiteiden arvostelu yritetään estää, alkaa kyllä kapina monella taholla - myös SDP:n sisällä. Joka tapauksessa asia herättää vakavaa huolta US:n Puheenvuoron tulevaisuudesta.

Jari Niemi

Norjan tragedia on aiheuttanut ylilyöntejä puoleen ja toiseen, koska senkaltainen tapahtuma on vakava ja Pohjolassa äärimmäisen harvinainen.

Kalle Pahajoki on yksi parhaista kirjoittajista täällä (en tosin ole aina hänen kanssaan samaa mieltä, mutta mitäs siitä). Pyytäisinkin jatkamaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Viime vaalien tuloksen vaikutuksesta tämä maa jakautui hallitus-Suomeen ja perussuomalais-Suomeen, ja tämän kaikkea kahtiajakavan poliittisen taustakuvion vaikutuksesta on varmasti tapahtumassa jonkinlainen osin vaistomainen, osin akuuttien tilanteiden nostattama "suvaitsevaiston" masinoima kurinpalautus, "puhdistus".

Se tulee saamaan ilmiasunsa mm. tiukentuneena puoluekurina, tiukentuneina niin sisäpiirin kuin julkaisuareenojen sananvapauden normeina, ja myös mitä luultavimmin lopulta näytösluontoisina oikeudenkäynteinä joitakuita onnettomia tulilinjalle joutuvia skribenttejä vastaan.

Kyseessä on siis "suvaitsevaiston" ryhtiliike, nimenomaan "suvaitsevaiston" tarve osoittaa yhteiskuntakritiikille rajat.

Taustalla on se yksinkertainen tosiasia, ettei suvaitsevaisto pysty osoittamaan suvaitsemattomuuttaan niitä kohtaan jotka ovat oikeasti yhteiskunnan eheydelle uhkana -- eli omiin ihmistä ja elämää suurempiin "totuuksiinsa" käpertyneitä, tunnustuksellisesti kokevia ja ajattelevia ryhmäsidonnaisia ja täysin joustamattomia "kulttuureja" kohtaan.

Siksi suvaitsevaiston on etsittävä tosiasialliselle suvaitsemattomuudelleen sijaiskohde, ja sen se löytää esimerkiksi niistä jotka tohtivat kritisoida oikeasti suvaitsemattomia, oikeasti kaikkein suvaitsemattomimpia maahanmuuttajaryhmiä.

Sananvapauden rajoitukset tulevat aiheuttamaan vastavaikutuksen, joka ei ole kenellekään kunniaksi. Elämme demokratiaa tavoitellen -- se ei ole vielä kuollut ja kuopattu arvo -- eikä mikään ole pahempi isku vasten demokraattisia ihanteita kuin ryhtyä määrätietoiseen mielipidesensuuriin.

Mitä suuremmasta ja mitä arvovaltaisemmasta julkisfoorumista on kyse, sitä pahemmin se mielipidesensuuriin sortuessaan pettää oman roolinsa demokraattisten arvojen edistäjanä.

Moniarvoisessa demokratiassa on se "vika" ettei sitä voida säätää laeilla. Demokratia on oikeasti vain demokratian edellytysten ymmärtämistä ja yritystä toimia keskustelua ja vapaata mielipiteenmuodostusta edistavällä tavalla. Jos demokratian toteutuakseen edellyttämää ymmärrystä ja arvoja ei ole, vajoamme pian samaan kastiin kuin sisäänlämpiävät normimoraalilla säädellyt ja kunnian- ja häpeäntunnoilla yksilöä ohjailevat yksiarvokulttuurit.

Reijo Tossavainen

Mielestäni on osuvampaa puhua mukasuvaitsevaistosta ja mukasivistyneistöstä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Juu, siksipä paninkin varmuuden vuoksi "suvaitsevaiston" hipsuihin.

Mutta varsinainen asia, sananvapaus ja sen suhde demokratiaan -- siitä enemmän tuossa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Kirjoittajina meidän toki on oltava aina varpaillamme ja mietittävä, ettemme tue sellaista foorumia, joka harrastaa demokraattisten arvojen alasajoa.

Peter Hallberg

Pitäisikö johdonmukaisuussyistä puhua myös mukaperussuomalaisista?

Itse en ole koskaan ymmärtänyt, mitä tarkoitetaan "suvaitsevaistolla". Määrittyykö käsite negaation kautta? Ovatko kaikki muut kuin perussuomalaiset suvaitsevaiston jäseniä. Jos on ylivoimainen enemmistä suomalaista lienee luettavissa suvaitsevaistoon. Onko suvaitsevainen yhtäkuin ns. mokuttaja?

Puhuessaan mukasuvaitsevaistosta Tossavainen esittää implisiittisesti, että jossakin on aitosuvaitsevaisto. Onko aitosuvaitsevaisto perussuomaisille pienempi uhka kuin mukasuvaitsevaisto?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kalle, hyvä että otat perinteisen työläisten keinon parantaa oikeuksiaan.
En tiedä tiedätkö mitään oikeista lakoista, koska tähhän ei ole sellaisesta kyse,- vaan puhtaasta kiukuttelusta.

Metalli lakkoili aikoinaan toista kuukautta.... No pitkään kuitenkin.

Itse olen lakkoillut jääräpäistä työnantajaa vastaan myöskin yli
kuukauden.

Kalle, meiltä katkaistiin silloin palkanmaksu, mutta me emme antaneet periksi.

Jos sinulta Kalle lopetettaisiin nyt palkanmaksu, kaunko jaksaisit lakkoilla.

No, ymmärrän kysymyksen olevan periaatteellinen, mutta silti...

Lakko oikeastaan tarkoittaa ns. joukkovoimaa, jossa isolla ryhmällä pyritään saamaan tavoitteita läpi.

...........................No, nyt tuli kutsu kylään, ettei ole aikaa oikolukuihin, että no että entteriä perään perkele, miksi se siitä muuttuisi.....

Koska teillä on US:n kanssa neuvottelut lakon päättämiseksi,- ja tarvitaanko valtakunnansovittelijaa kohta mukaan...

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Markku Hyvä,

Kiitos palautteestasi.
Olet oikeassa, tämä on kiukuttelua.
Totesin itsekin, että se kontribuutioni on vaatimaton,
ja Uudella Suomella on oikeus
Love em' or Leave em'- politiikkaansa.
Varaan kuitenkin yhtälailla
itselleni oikeuden kiukutella.

Lakoista en tiedä mitään,
teen työtä alalla ja yrityksessä,
jossa yritys ja työntekijät
puhaltavat yhteen hiileen,
ja jokaisella on täydet mahdollisuudet
vaikuttaa työolosuhteisiinsa
ja korvaukseensa.

Ehkä tavoitteenani olikin
saada aikaan joukkoliike,
jotta voisimme isolla porukalla
saada aikaan parannuksen.

Parhain terveisin,
Kalle Pahajoki

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Ei ole kyse Tuomiojan arvostelusta vaan siitä alemmasta jutusta

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Jos sinulla on hyvä arvaus kirjoituksesta, joka oli Niskasaaren potkujen syy, niin viitsitkö laittaa linkin? En nyt suoralta kädeltä löydä mitään alempaakaan kirjoitusta tuolta sivulta, joka olisi kovin loukkaava. Ellei tässä sitten ole kyseessä Kalskeen ja Illmanin kritisointi. Sehän on tunnetusti vaarallista.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Ei tarvitse mitään linkkiä. kolme nuorta miestä ammuttiin kuoliaaksi vähän yli vuosi sitten vähemmistö kansalaisen toimesta. Valtiovalta otti ainoastaan kantaa pride-iskuun unohtaen tämän tapauksen. Romanimiehiä ei ole pahemmin näkynyt ja kuulemma romani pikkupojan paidassa luki "Olen syytön" Näkyihän tämä mieliala itä-uudellamaalla äänestys tuloksista. PerusSuomalaiset saivat murska kannatuksen mikä todella on harvinaista sielläpäin "Keskusta,SDP" aluetta myös kokoomuslaiset menettivät kannatusta

turunen (nimimerkki)

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaaren kirjoitus on hyvä, asiallinen ja kiinostava juttu, jollaiselle tasolle esimerkiksi Uuden Suomen toimitus on vain harvoin jutuissaan yltänyt - jos koskaan.

Tappio on tässä tapauksessa puhtaasti Uuden Suomen, joka toki saa tehdä kirjoituksillaan mitä huvittaa. Myös Kalle Pahajoen poistuminen täältä on ikävä juttu.

Suomi on yhä tällainen maa näissä asioissa. En ole yllättynyt, tai edes pettynyt.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo, mie just liityin lakkoon :)

James Hirvisaari

Vasemmisto on paniikkihalvauksessa. Se on oikein hyvä asia.

Toivotaan, että oikeistokin halvaantuu samalla lailla.

;)

M-T Heikka

Miekin ryhdyn tähän lakkoon. Kerroin sen kyllä jo Jarmo Niemisen blogissa.

Onhan meillä naamakirja, missä voimme jatkaa ajatustenvaihtoamme.

Varmasti myös muodostuu muita yhteisöjä, missä voimme kirjoitella "vaarallisia" mielipiteitämme.

Ja onhan vielä kolmaskin kanava. Jospa alamme sitten tositoimiin ja ryhdymme oikeasti politiikkaan.

Kalle Pahajoesta tulee mieleeni "täällä Sven Pahajoki", hän on meänkielinen toimittaja.

Palathaan asihhaan paremala ajala ja paremissa piireissä!

Eno Le Nuija

Pyydän heti aanteeksi, meikäläistä ei Facefucissa näy. Mutta
haluaisin sensuraimatton blogin..osoite ??

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Luettuani lisää Mikko Niskasaaren kirjoituksia, pidän yhä selvempänä, että Uusi Suomi on taipunut joko Erkki Tuomiojan tai valtakunnansyyttäjänviraston painostuksesta poistamaan Niskasaaren kirjoitukset. Niskasaaren hieman kärkevä kielenkäyttö ei poikkea oleellisesti Puheenvuorossa laajasti hyväksytystä linjasta eikä missään tapauksessa oikeuta asialtaan painavan kirjoituksen poistamista. Varsinkin kun kyseessä on valtaapitävien kritiikki, tulee sietokyvyn olla tavallistakin korkeampi - ei matalampi.

Murheellisin mielin katson, että en voi enää tukea Uuden Suomen toimintaa ja lopetan siis toistaiseksi kirjoittamisen ja lukemisen täällä. Ilmoitan uuden blogini sijainnin, kun sellaisen perustan. Toivon, että tätä blogia ei poisteta - vaikka kirjoitukseni ovatkin muualla tallella, ei arvokkaita kommenttiketjuja ole muualla kuin Uudessa Suomessa.

Norjan tapahtumat ovat varmasti järkyttäneet meitä kaikkia, mutta tähän teiden eroamiseen johtava tapahtuma on kuitenkin toimituksellisen linjan törkeä lipsuminen. Tähän päivään saakka näytti, että blogien karsimisesta huolimatta Uusi Suomi olisi selvinnyt avoimena kansalaiskeskustelun paikkana. Näin ei ollut oleva.

Toivon edelleen, että Huusko näkee virheensä ja palautta Mikko Niskasaaren kirjoitukset ja kirjoitusoikeudet. Siihen en kuitenkaan usko, kasvot on jo menetty.

En voi luvata pysyväni poissa ikuisesti, mikäli Uuden Suomen alkuperäinen henki ja laadukkaat kirjoittajat säilyvät täällä. Aion yrittää parhaani ja toivon, että Puheenvuoron veroinen keskustelu löytyy jostain muualta.

Eno Le Nuija

Kiitos...kirjoitat asiaa..ja myöskin Niskasaari kirjoittaa asiaa- nyt on vaan kyse siitä, mistä voin lukea tämän jälkeen lukea älykkäitä blogejasi ??

Esa Härkönen

Jeps ! Minäkin menen lakkoon. Uusi-Suomi on onnistunut omalla politiikallaan tyrehdyttämään kunnon keskustelun ja se taantuu tällä menolla hymistelu-blokistaniksi. Siirryn muualle. Morjens !

Toimituksen poiminnat