Kalle Pahajoki

Kokoomuksen hurmospäivät. Fantastista.

Twitterini kertoo, että Kokoomuksella on menossa jonkinlaiset herätyspäivät. Hurmos on kova ja kaikki on fantastista. 

Se on tosi jees. Synkistelyllä ei ole koskaan voitettu mitään. Ei erehdytä kuitenkaan antamaan väärää todistusta. Optimismi on ok, silmien sulkeminen tilanteelta ei. 

Nyt kysytään, miksi huonot ennustukset eivät toteutuneetkaan, miksi ei kaikki romahtanut. Kyselyissä on vahingoniloinen pohjavire. Vastaus ei kiinnosta, vaikka kannattaisi kiinnostaa. Vastaus on EKP, joka ylitti toimivaltuutensa. Kukaan ei tässä pelissä ole vuoden 2008 jälkeen noudattanut sääntöjä, joten rikkomukset eivät jaksa kiinnostaa. Kaikki meni hyvin, eikö? Kaiken tämän laittomuuden seurauksena olemme siis nyt ohi pahimman, eikö niin? Nyt kaikki on hyvin? No valitettavasti ei ihan.

Menossa on pisin laskukausi 150 vuoteen.

Suomea huonommin menee ainoastaan Kreikassa ja Kyproksella.

Hallitus on vielä huonompi, kuin mitä ennakoitiin hallitustunnustelujen jälkeen ja ainut mitä se taitaa saada aikaiseksi on vastuun vierittäminen tulevan hallituksen kontolle. Pelkästään EVM:lle onnistuttiin silti maksamaan 1,4 miljardia euroa puhtaana käteen. Puolet sopeutustoimista, joista nyt vedetään nuottaa. 

Suomi tulee nousemaan tästä jamasta, koska se on aina noussut. Talous on aina noussut.  Monet nousun arkkitehdeistä äänestävät Kokoomusta (harva vasemmistoa) ja uskovat oikeasti kaiken kääntyvän parhain päin. Heillä on siihen taipumus. Se on hyvä asia. 

Ei kannata silti lähteä kyseenalaistamatta mukaan siihen propagandaan, että nyt tehtiin se ainoa ratkaisu joka oli mahdollinen, ja että se olisi paras ratkaisu. Yrityselämässä suurimpia voittajia ovat ne, jotka kyseenalaistavat alansa vakioidut toimitavat, uskaltavat tehdä jotain ihan uutta. Suomen politiikassa uudistajilla ei valitettavasti ole sijaa. Veronkorotukset ovat toimineet tähänkin saakka todella hyvin, ja tulevat toimimaan vastakin. Eikö niin?

Suomi menettää ainakin vuosikymmenen. Kuinka paljon Islanti on menettänyt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Ehkäpä ainakaan perussuomalaiset eivät ole avainasemassa arvostelemaan puheenjohtajapäiviä "hurmokseksi" kun oman puolueen tiedetään rakentuvan yhden miehen ympärille ja hänkin vielä joku paavinuskoinen joka toteaa ettei raiskauksen uhrillekaan saa tehdä aborttia. Homosusiläppä, pyytämättä ja yllättäen Pressiklubissa oli legendaarinen: "...ja nyt kun biologiasta puhutaan, niin en usko tällaisia homosusia olevan olemassakaan".

Lisäksi tietysti unohdat, kokoomuksen vastustajille uskolliseen tyyliin, mainita että nuo ovat eurostatin ennusteet ovat asia erikseen. Sikäli kun muodikasta syyttää euroa kaikesta, niin Norjan talous näyttäisi saavan -0,2 lukeman. Lisäksi monen maan lukuja ei oltu edes merkitty.

Vaivaannuttavaa kun vaalikuumeiset persut ensin päättävät kuinka asioiden tulee olla ja sen jälkeen valikoivat ainoastaan sitä tukevat seikat. Tämä oli silti heikko esitys, vähän tarkkuutta ja suhteellisuudentajua jatkossa.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Olen ollut mukana Perussuomalaisissa muutaman vuoden ajan ja olen huomannut, että puolue on kaikkea muuta kuin pelkkä puheenjohtaja. Nykyään jo mediassakin loistavat monet muut taitavat ja hienot Perussuomalaiset, kuin vain puolueen puheenjohtaja. Hartiat ovat leventyneet huomattavasti.

Ja eräässä vaalipaneelissa YLE:n kanavalla Soini kertoi, että hänen ei tarvitse kertoa, pitääkö jonkun naisen tehdä abortti. Se on tämän kyseisen naisen ihan oma asia, eikä siihen Soinin lupaa tarvita.

Perussuomalaisissa on myös lukuisia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

"... Soini kertoi, että hänen ei tarvitse kertoa, pitääkö jonkun naisen tehdä abortti. Se on tämän kyseisen naisen ihan oma asia, eikä siihen Soinin lupaa tarvita."

Se vielä puuttuisi!

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Ehkä Ilkka huomaat että puoluetunnus on kadonnut nimeni vierestä. Syyt tuotkin ansiokkaasti ilmi. Vierastan hurmosta sen kaikissa muodoissa, pahimmillaan se on irvokasta, parhaimmillaankin noloa. En ole täysin samaa mieltä yhdenkään puolueen kanssa, sen sijaan arvostan laajasti ihmisiä läpi puoluekentän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitihän Ilkan löytää joku syyllinen Suomen kurjaan tilaan ja mikäs kokoomukselaisille paremmin syyllisiksi sopisi kuin perussuomalaiset.

Toimituksen poiminnat