*

Kalle Pahajoki

Perussuomalaiset Suomen vihatuin puolue

Vihapuhe on taas keskusteluissa. Gallup osoitti vasta, että Perussuomalaiset on Suomen vihatuin puolue. Vihapuheella luodaan pohjaa väkivallalle. Tarvittaisiinko ajatusilmaston muutos? Ota kantaa, ovatko Persut ansainneet mielestään kaiken vihan, jota heihin kohdistetaan? 

Jos vastaat ei, mitä voisit tehdä vihan liennyttämiseksi?

Jos vastaat kyllä, mitä vastaat syytöksiin, joiden mukaan homot, feministit, feministilesboti, islamistit, muslimit, tai somalit ovat ansainneet kaiken vihan, jota heihin kohdistetaan? 

Älä vie tätä anekdoottien tasolle (kuten YLE tekee). Joka osapuolella on anekdoottinsa, julkisuuteen niistä pääsee vain julkisuuden kannalta valitut. Ajattele yleisellä tasolla. Oletko valmis heittämään roskiin toisen vihan, mutta et toista? Mihin perustat vihasi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Rainer Salosensaari

Persut ovat ns. "hyvä vihollinen", jota saa luvan kanssa vihata.

Marko Salo

Maailma tarvitsee vihollisia siitä ei pääse yli eikä ympäri. Onko se sitten oikein onkin toinen kysymys mutta ikävä kyllä maailma kehittyy nopeammin kun niitä vihollisia on.
Aina voi tosin kysyä kuinka suuri osuus siitä vihasta on peili vaikutusta. Suurimman äänen kun saa jokaisesta puolueesta ne äärilaidat maltillisten jäädessä kuuntelemaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Totuudenpuhujia ei rakasteta. Ihmiset ovat ilmeisesti mielissään siitä, että heille valehdellaan päin naamaa, kuten tekivät demarit, vassarit ja krisut, takinkääntöpuolueet, jotka kurkku suorana elämöivät tukipaketteja vastaan ja vaalien jälkeen menivät hallitukseen, joka ensi töikseen päätti Portugalin tukipaketista.

Persut ovat johdonmukaisesti pitänyt perus-sopimuksista (123 125 artikla ja no bail-out klausuuli) kiinni ja äänestänyt EI jokaiselle tukipaketille.

Bongot ja respectiä heille. Ei heitä voi millään vihata.

Samuli Mikkola

Puhuivat totta tai eivät, kansan nimissä on gallupin perusteella turha puhua enää.

Käyttäjän jormaalho kuva
Jorma Alho

Tässä mielipidekyselyssä äänet jakautuvat käänteisesti kannatuskyselyyn nähden sillä on helppo sanoa vihaavansa jotakuta henkilöä tai puoluetta kannattamisen sijaan silloin, kun sitä kysytään.
Perussuomalaisten on näilläkin sivuilla annettu ymmärtää olevan pahoja ja taitamattomia.
Kyselyssä on vastaaja voinut esiintyä antonyyminä. On helppo huudella puskien takaa.
Kyselyn tilaaja on ehkä ajatellut samoin tilatessaan ja julkaistessaan tämän mielipidetiedustelun.
Julkaistessaan tämän, hän on yhtälailla vihapuheen levittäjä, kuin joku yksityishenkilö!

Janne Suominen

"Kyselyn tilaaja on ehkä ajatellut samoin tilatessaan ja julkaistessaan tämän mielipidetiedustelun."

Niin, tilaajinahan olivat tutkitut puolueet, PS mukana... Joko kyseessä on todella ovela suunnitelma tai sitten tavallistakin näyttävämpi uhriutuminen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pahajoen oma tulkinta: MTV:n julkaisemassa TNS:n tutkimustuloksessa mainitaan inhotuin, mikä sekin lienee toimittajan tekstiä, ko. tutkimuksessa tuskin niin on kysytty:

Eniten kielteisiä arvioita saa perussuomalaiset. Melko tai erittäin kielteisesti perussuomalaisiin suhtautuu 61 prosenttia kansalaisista.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/04/1...

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Mielikuvamaailma ohjaa ihmisten ajatuksia, huolen 'pysyvistä' mielikuvista antavat median parhaat osaajat.

Mielikuvat, esimerkiksi Halla-ahosta 'rotutohtorina', antaa ajattelijoille sellaisen inhoreaktion etteivät kykene edes lukemaan Jussi Halla-ahon kirjoituksia.

Samaten tunnutaan inhoavan myös homoja, tuulipukuisia, huonohampaisia, lihavia, vanhuksia, koiria, susia sekä ym.

Mielikuva, homojen ja varsinkin uskovaisten homojen siis niiden joilla on vaikkapa 'Jeesus' ns. sydämessä eli Jeesus on sisällä ihmisessä, penetraatiokäyttäytymisestä tuntuu olevan hyvin vihattu ajatusleikki.

Oma tekstini, 'Pane ikkunalle, Pekka' sai kyytiä täällä US:n 'Puheenvuorossa', otin siinä groteskisti kantaa 'uskossa olevan' homoseksuaalin seksuaaliseen käyttäytymiseen.

Oikeammin se 60 prosenttia, 'persuja' vihaavista suvaitsevaisista, ovatkin niitä kaikkein suvaitsemattomampia.

Median antamat mielikuvat usein assosioidaan vihatuntemuksiksi, ilman vaivannäköä muusta todellisuudesta.

Ollaan jonkun puolella ja samalla vastaan, ulkopuolisen tarkkailijan rooli koetaan mielipiteettömyytenä.

Petri Haapa

Ei nyt Persuja sentään vihata. Puolueen eräiden kellokkaiden kommentit ja toiminta herättävät kyllä myötähäpeää, mutta eipä juuri muuta

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Perussuomalaiset ovat "ansainneet" (oikeampi sana olisi aiheuttaneet) saamansa vihan omalla käytöksellään. Eli olette onnistuneet tölvimään milloin ketäkin ja usein enemmän tai vähemmän epärehellisesti puolitotuuksiin syyllistyen. Voitte vähentää teihin kohdistuvaa vihaa vähentämällä muiden agressiivista haukkumista sekä lisäämällä puolueenne ohjelmaan yhä enemmän positiivisia tavoitteita negatiivisien miltei kaikein vastustamisen sijaan.

Mitä noihin muihin ryhmiin tulee, niin useat niistä eivät ole omilla toimillaan lietomassa vastakkainasettelua ja kaunaa. Vai onko mielestäsi vaikkapa homoviha peräisin siitä, että homot haukkuisivat muita eläimiin sekaantujiksi yms?

Matias Härkönen

Miksi jonkin asian vastustaminen on automaattisesti "negatiivista"? Itse näen että suurin osa Persujen "vastustamista" asioista on vain erittäin positiivisia!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos kohtelemme lähimmäistämme sillä perusteella, millaisen kohtelun hän on "ansainnut", niin eipä se taida kovin pikälle kantaa.

Millaisen kohtelun ovat ansainneet väkivaltarikolliset, liikenteen vaarantajat, luottamusaseman väärinkäyttäjät, verovarojen kavaltajat, sosiaalturvan väärinkäyttäjät, totuuden puhujat, eri tyylikeinoja käyttävät taiteilijat jne. jne.?

Jos halutaan malttia esim. Kaikkosen, Hautalan, Halla-ahon, Vapaavuoren, Hakkaraisen, V. Niinistön, "Hihamerkki-Erosen jne. julkiseen käsittelyyn, silloin ei auta sanoa: sitä saivat, mitä tilasivat. Tekoja voi toki arvostella, mutta henkilökohtaisuuksiin meno, ymmärryksen, huumorintajun ja tiedon puute tai ennakkoluulojen lietsonta riistäytyy helposti hanskasta.

Eihän lähimmäisen ihmisarvon kunnioittaminen aina helppoa ole, mutta yritystä siihen voi harjoittaa.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Perussuomalaiset ovat hyviä ja kärkkäitä arvostelemaan, mutta huonoja tarjoamaan todellisia vaihtoehtomalleja.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #28

Epätodellisista vaihtoehtomalleista tuli mieleen punavihreiden vaihtoehdot turkistarhaukselle tai vihreiden ydinvoimakielteisyydelle tai...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Persuja vihataan suotta. Jotkut PS:n poliitikoista tarvitsisivat parempaa julkisuuden hallintaa.

Pjotr Hadermann

Viha ja rakkaus ovat sisko ja veli.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

"Viha ja rakkaus ovat sisko ja veli."

Ovat toki, mutta eri isän jyryämät l. jörnimät...

Viha ja rakkaus voisi avioliittolain mukaan mennä vaikkapa naimisiin keskenään, onhan niillä eri sukunimikin; Viha ja Rakkaus...

Samuli Mikkola

Ei tulekaan vihata perussuomalaisia vaan heidän vihaansa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minä sanoisin, että kyse on medialukutaidosta: mitä mediasssa käsitellään, mistä syystä, mitä siitä jää päällimmäiseksi mieleen jne. Kun ensin ajattelisi vastauksia tuon kaltaisiin kysymyksiin, olisi jotain perusteita, joilla vastata galluppeihin..

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Eikö Jörn Donnerin asettuminen Persujen vastavoimaksi ole osoitus siitä miten muodostuu 'eliitti-intellektuelli-individualistien' käsitys maailmasta, Donner on suomenruotsalainen kirjailija, elokuvaohjaaja sekä entinen kansanedustaja, Euroopan parlamentin jäsen ja diplomaatti. Hänen äidinkielensä on ruotsi, mutta hän puhuu erittäin hyvin myös suomea ja on täysin kaksikielinen.

Eikö Donner osoita halveksuntaa perussuomalaisia metsäläis-, tuulipuku- ja peräkammarikansaa näitä tietämättömiä, osaamattomia, taitamattomia ym. niin syömisen, juomisen tai naimisen suhteen - eihän perrkkele sellaisten kanssa voi olla tekemisissä jotka eivät osaa käyttää veistä tai haarukkaa - eikö tämä herätä niin ikään vihan, kanssahäpeän, aliarvoistamisen ja väheksynnän tunteita kanssauskovissa, onhan suuri ikoni sanonut painavan sanansa...?...

Mauri Hyhkö

Ja ruotsinkielisen eliitin negatiivisesta suhtautumisesta suomenkieliseen rahvaaseen käynee todisteeksi taannoinen "RKP:n puoluelörtti": https://www.youtube.com/watch?v=Q2oIjZaDFRQ

Pjotr Hadermann

Eikös Jörn Donner ole ollut kaikkien Suomen puolueiden jäsen Persuja lukuun ottamatta?

Onko Persuilla sitten joku kriteeri, kuka voi liittyä puolueeseen, kun Jörkkaa ei ole kelpuutettu? Sitä taustaa vasten ymmärrän Jörkan purkauksen.

Jarno Virtama

Ihmiset vihaavat aina kaikkea uutta ja outoa, kuten nyt perussuomalaisia. Suomessa on myös paljon katkeria elämäntapapoliitikkoja, jotka menettivät työnsä pesujen vuoksi. Myös kuntasektorilla moni luottamusmies menetti paikkansa pesujen jytkyn jälkeen. Sieltä se katkeruus ja kauna kumpuaa.

Myös pesujen politiikka on käänteistä nykypolitiikalle. Siksi ihmisille on tullut mielikuva, että pesut vastustavat kaikkea, mutta eivät saa mitään aikaiseksi. Eduskunnassa kuitenkin kaikki valta ja voima on enemmistöllä ja sen suurimmalla puolueella, joten ainakin toistaiseksi mennään kokoomuksen saneleman politiikan mukaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voisivatko toimittajat, jotka tuottavat mediaan sisältöä, aloittaa vaikka kampanjan, jolla opettelisivat inhoamaan tai vihaamaan vähemmän?
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/sunnuntai...
Siis kirjoittaisivat kaikista poliitikoista ihmistä kunnioittavasti ja viestisisällön ymmärrykseen pyrkivästi - ei esim. tahallista väärinymmärrystä viljellen. Sillä voisi olla hämmästyttävä vaikutus ilmapiiriin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Jarnon kanssa samaa mieltä.
Koko tutkimus on mielestäni täyttä "p.....". Samalla kun puhutaan erilaisuuden hyväksymisestä ja koulu- ja työpaikkakiusaamisen vähentämisestä nostetaan "aikuisten" innolla inhoaminen hyväksyttäväksi aiheeksi. Kiusaajathan usein muodostavat porukan, joka "inhoaa" kiusattua!
Ne, jotka näitä tutkimuksia väsäävät ja niitä yleensä kannattavat, eivät ainakaan omalta osaltaan ole rakentamassa yhteiskunnallista yhteyttä vaan päinvastoin.

Petri Haapa

Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino, ja toisaalta tutkimus ei todennut persujen olevan vihatuin puolue. Se on blogistin omaa tulkintaa

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Voi Anita rakas. Mtv3 uutisoi, että tutkimus oli eduskuntapuolueiden itsensä tilaama ja tarkoitettu puolueiden sisäiseen käyttöön.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Perussuomalaisten toiminta on kiinnostavaa. Äänessä oleminen ja toisten arvosteleminen sujuu, mutta älykkyys vaihtelee paljon eri persoonien ulostuloissa. Kunnioitus puoluetta kohtaan ei voi toimia, jos sen linja on enemmän kuin epäselvää jäsenten eripuran vuoksi. Ei tiedä mitä arvostaa. Yhteiseen hiileen puhaltamista ei ole kunnolla edes testattu. Viha on helpoimmin toteutettavissa oleva tunnetila Perussuomalaisista puhuttaessa. Liikettä molempiin suuntiin. Puoluejohtajasta pidän, Halla-ahosta ja Hirvisaaresta poliitikkoina en vähääkään. Keitä Perussuomalaiset itse vihaavat, ketä rakastavat ? "Puolueessa ei ole rasismia" sanoo Soini. Mutta Perussuomalaisissa on ilmiselviä rasisteja, myöntää mielipiteillään Halla-aho.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kalle, sanoissa on valtaa. Sinä käytät sanaa ”vihatuin”. Sitä ei kuitenkaan käytetty puolueiden (niiden joukossa PS) tilaamassa tutkimuksessa. Kuten aikaisemmassa kommentissa sanottiin, kyse oli melko tai erittäin kielteisestä suhtautumisesta.

Kysyisinkin, miksi käytät sanaa ”vihatuin”, kun sille ei ole mitään näyttöä?

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Blogisti tekee tahallaan taikka tahattomasti Perussuomalaisista uhrin, vihatun. Ja saa sillä itsekin aikaan vihaa, joko Perussuomalaisten voitoksi taikka tappioksi. Vain vaihtoehdot Kyllä tai Ei. Kovin mustavalkoista tällainen, jopa johdattelu.

Käyttäjän jormaalho kuva
Jorma Alho

Totuus, jonka kaikki hyväksyvät, ei ole totuus, se on jo propagandaa.
Vihaamistutkimus tuloksineen näin julkaistuna oli myös sitä.
Tutkimuksesta myös nähdään vihaa täynnä olevat puoluekannattajat puolueryhmittäin.
Luvut ilmaisevat sen, että perussuomalaiset eivät ole vihaajia, toisten puolueitten kannattajien ollessa lähes vihaa täyteen pakattuja.
Heidänhän sanotaan perussuomalaisten vaalivoiton jälkeen menetettävänä etuja, rahaa ja omaisuutta, näin näiden puolueitten kannatusta ajavat tiedotusvälineet uskottelevat.
Nähdään, että viha ja ahneus käyvät rinta rinnan.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Eivät Perussuomalaiset kaikki kaiketi kulje sydän täynnä rakkautta, vaan aika usein omin sanoin ja teoin nostattavat vihaa kommenteillaan. Milloin toisia ja milloin itseään kohtaan. Viimeksi se oli luettavissa rivien välistä Suvi Karhun blogissa. Kiihotus kansanryhmää vastaan Halla-aho tapauksessa tuskin oli ajojahti pyhäkoulupoikaa kohtaan.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/355573/Hallaaholl...

Käyttäjän jormaalho kuva
Jorma Alho

Vihaluvuista puoluekannatuksen suhteen nähdään myös, että poikkeus vahvistaa säännön.
Perussuomalaisilla tämä poikkeusnäkymä on pienin, mutta eniten estradilla, kiitos julkisen sanan innon pitää perussuomalaiset julkisuudessa.
Jota eniten rakastetaan, sitä myös eniten vihataan!
Vanhat aatteet eivät pysty tarjoamaan mitään hyödyllistä uutta kannattajilleen.
Vain uutta on ollut se, että vanhojen aatteiden kannattajat yrittävät työntää Suomineitoa etelän poikien syliin.
Etelän pojilla ei ole tarjolla muuta, kuin ehtymätön Molo’kin kita, joka syö kaiken tieltään, niin myös käteisen.
Käteinen tulee kyllä syödyksi, mutta ei kuutosryhmän tarjolle asettama Suomineito.
Mainostamasi henkilöt saavat seuraavissa vaaleissa entistäänkin suuremman äänivyöryn.
Kaikki on ollut mainosta perussuomalaisille!

Toimituksen poiminnat