*

Kalle Pahajoki

Uuskieli Nyt

Helsingin Sanomat sanoo murhien liittyvän äärioikeistolaisuuteen ("Poliittiset murhat ja väkivaltaiset iskut ovat myös liittyneet äärioikeistolaisuuteen"). Kaleva kuvaa niitä rasistislähtöisiksi ("rasistislähtöiset poliittiset murhat ja väkivallaniskut"). Tässä viitataan siis Islamia kritisoineiden Theo van Goghin ja Pim Fortuiynin poliittisiin murhiin.

Lainaan wikipediaa:

Theo van Gogh ohjasi kesällä 2004 11-minuuttisen lyhytelokuvan Submission, joka kuvasi musliminaisten asemaa. Somalialaissyntyisen poliitikon Ayaan Hirsi Alin käsikirjoittama dokumentti arvosteli naisten asemaa islamilaisessa kulttuurissa ja uskonnon käyttämistä sukupuolisorron verukkeena. Mohammed Bouyeri, 26-vuotias Amsterdamissa syntynyt marokkolaistaustainen muslimi[1], murhasi van Goghin 2. marraskuuta 2004 ampumalla tämän kadulle Amsterdamissa van Goghin ollessa pyöräilemässä töihin. Hän kiinnitti veitsellä ruumiiseen uhkauskirjeen Ayaan Hirsi Alille.

Avoimesti homoseksuaali Fortuyn oli tunnettu maahanmuuton rajoittamista kannattavista näkemyksistään. Häntä pidettiin yleisesti äärikoikeistolaisena populistina, vaikka jotkut hänen näkemyksistään, kuten ilmainen julkinen liikenne ja Alankomaiden asevoimien supistaminen, olivatkin varsin vasemmistolaisia. Toukokuussa 2002, juuri vaalien alla, eläinaktivisti Volkert van der Graaf murhasi Fortuynin Hilversumissa radioaseman edustalla.

Eli jihadistin ja vihervasemmistolaisen suorittamat raa'at murhat ovat nyt äärioikeistolais- tai rasistislähtöisiä. Mitäs menivät kritisoimaan naisten tai homojen asemaa Islamilaisessa kulttuurissa. Helsingin sanomat jatkaa tunnettua linjaansa, jossa äärivasemmiston hyökkäykset rauhallisiin mielenosoituksiin uutisoidaan äärioikeiston riehumisena. Ulkomailta käännetyissä uutisissa kuvatekstissä voidaan surutta korvata äärivasemmisto äärioikeistolla.

Sota on rauhaa.

Vapaus on orjuutta.

Tietämättömyys on voimaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Junes Lokka

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/aik...

"Hollannilla on toki pitkät siirtomaa-ajan perinteet erilaisista kulttuureista, mutta rasistislähtöiset poliittiset murhat ja väkivallaniskut kertovat myös toisenlaisesta todellisuudesta."

Tämän ja linkin hesariin voisi lisätä alkukirjoitukseen. En kyllä tiedä, mikä noita lehtiä vaivaa.

Ukko Makkonen

Tässä on niin monta monessa ja aatteet jä käsitteet sekoittuvat, etenkin tietämättömien päissä..

Amerikassa näin on käynyt ainakin kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä kuten esim. Gawker nyt uutisoi tunnetusti asemyönteisestä Floridasta. Tämä rikos herättää ajatuksia monessa mielessä. Uhri kantoi asetta mutta se ei estänyt muslimeja vihaavaa hyökkäämästä. Että mitenkäs tämän Teemu Lahtisen kovasti promoama CCW toimisi..

http://www.tampabay.com/news/publicsafety/crime/vi...

Itselleni oli muuten uutinen että Pim Fortyunin tappoi eläinoikeusaktivisti, muistan tapauksen kyllä.

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Puhdas viharikos. Uskomatonta itsehillintää Muhammedilta maassa, jossa laki olisi ollut hänen puolellaan jos hän olisi halunnut puolustautua. Muhammedilla olisi ollut kuitenkin mahdollisuus käyttää asettaan tilanteessa, jossa ase ei olisi ollut ilma-ase (tai se olisi ollut hengenvaarallisempi ilma-ase).

Kannattaa muuten lukea Halla-ahon uusin Yhdysvaltojen asetilastoista ja aseidenomistuksen suhteesta niillä suoritettuihin väkivaltarikoksiin. Tilastollinen tarkastelu ei selvästi ole Halla-ahon vahvuus, mutta tilastollisesti aseidenomistuksen ja niillä suoritettujen rikosten välillä ei ole merkittävää yhteyttä.
http://halla-aho.com/scripta/connecticut_yhdysvall...

Ase-väkivalta onkin kulttuurista kumpuavaa ja siten paljon vaikeammin estettävissä, kuin se, että kerätään aseet pois. Tätä ei haluta myöntää nykyisessä ase-keskustelussa, tai oletan että sitä ei edes ymmärretä aseidenvihaajien puolelta.

Toinen seikka, jolta halutaan sulkea silmät on se, että Tampankin tapauksessa ampuja on päästään vialla. Newtownin ammuskelija oli jonkin sortin Asperger-tapaus ja samanlaista käytöstä on raportoitu myös Breivikin lapsuudessa. Se ei vähennä syyllisyyttä, mutta ei siltä voi silmiäänkään sulkea.

Toimituksen poiminnat