*

Kalle Pahajoki

Euroopan yllä leijailee väkivaltaisen aatteen haamu

Aatteen, jonka arvioidaan johtaneen 94 miljoonan ihmisen kuolemaan. 

Aatteen, jonka edustajat hyväksyvät esimerkiksi väkivallan poliisia kohtaan, puolustavat viiden ihmisen hengen vaatineita ja mittaamattomat taloudelliset vahingot aiheuttaneita Lontoon mellakoita ja ylipäätään kannattajiensa suorittamaa väkivaltaa sillä perusteella, että oikein ajatteleville poliittinen motiivi antaa väkivallalle oikeutuksen.

Aatteen, jonka edustajat säännöllisesti hyökkäävät esimerkiksi polttopulloin, kivin ja raketein poliisin ja mielenosoittajien kimppuun täysin rauhallisissa mielenosoituksissa ja valehtelevat tämän jälkeen mielenosoittajien rähinöineen.

Aatteen, jonka edustajat Suomessakin tekevät tuhopolttoiskuja poliisilaitosta kohtaan.

Aatteen, jonka rauhanomaisetkin tilaisuudet muuttuvat liian usein väkivallaksi ja rettelöinniksi.

Aatteen, jonka edustajat kirjoittavat tekemistään tuhoiskuista taisteluraportteja verkkosivuilleen.

Aatteen, jota kannattava ministeri pilkkaa poliisia huutamalla kannustushuutoja tunnetulle poliisimurhaajalle.

Aatteen, jonka edustajien tekemät terrori-iskut ovat Euroopassa heti separatistien ja islamistien jälkein yleisimpiä terroritekoja.

Toimintatavat ovat samat läpi koko Euroopan, joten on ilmeistä, että nämä vaaralliset ryhmittymät tekevät yhteistyötä keskenään. Huolestuttavinta on kehitys, jossa nämä ääriainekset ovat salonkikelpoisilta vaikuttavien edustajiensa toimesta soluttautuneet monien maiden parlamentteihin. 

Vaikka oikeutusta väkivaltaan ja terrorismiin ei voi olla, on näilläkin ihmisillä oikeus pitää ja tuoda esille mielipiteensä. Meidän ei silti tarvitse kunnioittaa niitä, ja olisi erittäin tärkeää, että tämän aatteen pintasivistyneet edustajat parlamenteissa paljastetaan sen tuhoisan aatteen edustajiksi, joita he ovat. 

Suomessa kaikkien vastuullisten puolueiden tulisi ilman muuta kieltäytyä yhteistyöstä tälläisen väkivaltaisen ideologian edustajien kanssa. On tarpeen lähettää selvä viesti: me emme hyväksy emmekä tee yhteistyötä näiden ulkoparlamentaariseen toimintaan turvautuvien väkivaltaisten ryhmittymien kanssa.

Vaadinkin, että seuraavat puolueet suljetaan välittömästi ulos kaikesta päätöksenteosta eduskunnassa:

  • SDP
  • Vasemmistoliitto
  • Vasenryhmä

Seuraavien puolueiden ja ryhmittymien tulee sanoutua irti flirttailusta tämän aatteen ja sen edustajien kanssa:

  • Vihreät
  • Vasenryhmä

(Tämä kirjoitus on satiiria)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Missä kohti postittamaansa Vihailta-klippiä Pahajoki näkee vasemmiston hyväksymässä väkivallan poliisia kohtaan? Siinä missä Li Andersson sanoo että kaikki poliittinen väkivalta on hänen mielestään tuomittavaa vai siinä missä Sanna Marin sanoo että väkivaltaisuus pitää tuomita?

Seppo Hildén

"(Tämä kirjoitus on satiiria)"

Tuo lopun toteamus pilasi hyvän kirjoituksen.

Valitettavasti.

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

En ole samaa mieltä. Jos kirjoitus olisi kirjaimellinen mielipiteeni, en olisi yhtään parempi, kuin ne jotka näitä vaatimuksia esittävät vakavalla naamalla. Satiiri on kuitenkin yksi keino kritisoida vallitsevaa asioiden tilaa esimerkiksi vetämällä tosiasioista niin absurdeja johtopäätöksiä, että lukija on pakotettu pohtimaan omia näkemyksiään. Hienovarainen satiirin osalta voi olla jopa epäselvää, onko kyseessä vakavissaan esitetty ajatus vai satiiri.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Tuula Hölttä

Koko maailma ja Eurooppa on erilaisten valtaan pyrkivien ”ismien” tahtojen taistelua niin hengellisissä kuin maallisissakin organisaatiossa joko hengellisin tai fyysisin asein, joilla pyritään tuhoamaan vastustajat. Bona fide: ei oikein voi toivoa yhdenkään ”ismin” totalitaarista valtaa, eikä hyväksyä sitäkään, että ”tavanomaisten aseiden kansainvälinen kauppa ei tule vieläkään kansainvälisen sääntelyn piiriin.
- -
Jäsenmaat eivät saavuttaneet tekstistä yksimielisyyttä, vaikka noin 90 valtiota allekirjoittikin luonnoksen.”

ESS:n artikkelin mukaan YK-maiden enemmistö kannatti vahvaa sopimusta, mutta pieni maajoukko – muun muassa Syyria ja Pohjois-Korea – vastusti kaikenlaista valvontaa.”

Natsi-Saksan valtionpankin johtajana toiminut Hjalmar Schacht kertoo muistelmissaan, että Saksan johtaviin sosialidemokraatteihin 30-luvulla kuulunut Viktor Schiff sanoi 1935 ”Zeitschrift für Sozialismus” lehdessä :”Jos yleensä on olemassa jokin asia, josta keskuudessamme ei ole erimielisyyksiä eikä kai voi ollakaan, niin tämä seikka on se, että Hitlerin lopullisen voiton syynä oli maailmantalouden kriisi: työttömien proletaarien, tulevaisuudettoman akateemisen nuorison, kohti konkurssia ajautuvan keskisäädyn kauppiaiden ja käsityöläisten ja maatalouden hintojen romahtamisen pelossa elävien talonpoikien epätoivo. Ja siinä olemme kaikki rikkoneet.”

Hitlerin diktatuurin mahdollisti 23.3.1933 oikeiston ja kansallissosialistien äänillä valtiopäivillä hyväksytty valtalaki, jossa valtiopäivät luopui valvontaoikeuksistaan ja antoi hallitukselle valtuudet puuttua perustuslakiin.

Mielestäni olisi todella vaarallista luopua demokratian periaatteista myös nykyisessä finanssimarkkinoiden kriisissä huolimatta siitäkin, että Suomen valtaeliitti on politiikassaan menneiden vuosikymmenten aikana rakentanut Neuvostoliiton mallin mukaisen vallankäyttäjä-puolueiden ”oligarkian sisällä olevan oligarkian” ja aikaansaanut ns. hiljaisen demokratian. Demokratian perustus on mielestäni kuitenkin terve huolimatta siitä, että sitä on valtaeliitin taholta rikottu kansalaisia kuulematta.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kalle,

Kirjoitit osuvaa satiiria.

En tietenkään tiedä miten se tähän liittyy mutta pulpahti noin yleisemmin mieleeni, kuinka monikasvoisia politiikassakin vaikuttavat merkittävät henkilöt voivat ollakaan.

Poliittiseen eliittiin päästyään on helppo "peitellä" omat jälkensä ja käyttää mitä moninaisimpia leimakirveitä sopivasti valikoituihin kohteisiin.

Olen ollut laittavinani merkille viime vuosina, että yksi jos sun toinenkaan Perussuomalaisia yhdeksi jos sun toiseksi leimaava puolue ei itse kestäisi päivän valoa "poliittisen hipiän" siitä kärsimättä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niin... hyvin samoilla sanoilla olisi voinut kirjoittaa vaikkapa nationalismista

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Ja on kirjoitettu jo. Tavoitteeni ei ollut ensisijaisesti lyödä leimakirveellä, vaan laittaa lukija ajattelemaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Totta, mutta on tämä esittämäsi tulkinta tullut moneen kertaan tutuksi. Itse pidän ongelmallisena sitä, että tällaiset hölmöydet kovin usein tuomitaan vain vastapuolen toimesta (tosin tässä käsittääkseni joku noista järjestäjistä sanoin aika selvin sanoin pitävänsä näitä rähinöitsijöitä ääliöinä). On nimittäin niin, että kaikkien ajatusmallien lähistöillä liikkuu myös niitä jotka eivät juuri toisin ajatelevia siedä. Tavallaan minusta olisi parempi, että perussuomalaiset ottaisivat vaikkapa tiukemman kannan noihin kaasuiskuihin joita on "homoparaateja" vastaan tehty, sillä niiden tekijät ovat lähempänä teitä ja samalla tavoin vihervasemmistolaiset voisivat entistä selkeämmin todeta tämänkaltaiset rähinöitsijät epätoivotuiksi joukkoihinsa.

Pelkään nimittäin, että niin kauan kun sitä virhettä nähdään vain vastapuolen toimissa pääsevät tämäntyypiset ilmiöt vahvistumaan.

Olli Pusa

"vihervasemmistolaiset voisivat entistä selkeämmin todeta tämänkaltaiset rähinöitsijät epätoivotuiksi joukkoihinsa."

Marko. Miksi näin ei ole tapahtunut?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En tiedä, sillä en kuulu vihervasemmistoon, mutta ainakin tuo yksi esille nostettu kommentti ko. tapahtuman järjestäjän suunnalta viittaisi, että näin ehkä on jopa tapahtunut, mutta asia ei ole saanut julkisuutta.

En myöskään tiedä, että onko perussuomalaiset ottaneet kantaa noihin kaasuiskuihin.

Petteri Sahinjoki

"... perussuomalaiset ottaisivat vaikkapa tiukemman kannan noihin kaasuiskuihin joita on "homoparaateja" vastaan tehty, sillä niiden tekijät ovat lähempänä teitä..."

Herra Kivelä pitää ilmeisesti itsestään selvänä, että jotkut Suomalaiset puolueet (paitsi hänen omansa) pyörittävät erinäisiä radikaaliryhmittymiä taustallaan.
Tuollainen tihutyö ei liity mitenkään perussuomalaisten puolueeseen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En pidä sitä itsestään selvänä. Pidän perussuomalaismielisten osallistumista iskuun vain yhtä todennäköisenä tai himpun verran todennäköisempänä kuin vaikkapa väitettä, että kettutytöt ovat vihreitä. Näin esimerkkinä. Muistelisin, että täälläkin puheenvuorossa joku perussuomalaisiin suotuistasti suhtautuva suhtautui myös noihin kaasuiskuihin melko myönteisesti. Eihän tuo toki merkitse, että perussuomalaisilla olisi omia mellakkaosastoja tms.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi näin naivi aloitus?

Mikään ei ole niin mustavalkoista mitä sitä kuvittelisi tai kaikki tapahtuisi vain sormia napsauttamalla ilmaantumalla tyhjästä.

Lähdetään vaikka siitä liikkeelle,että mistä tällaiset aatteet kumpuavat,mitkä ovat niitä asioita jotka vaikuttavat ihmiseen siten?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ei voi mitenkään sisällyttää 94-miljoonaa ihmishenkeä - aatteelle. Joukko ihan valtavia irrallisia historiantapahtumia, joiden syynä on aivan muuta, kuin maalaamasi aate. Aatteella ei ole juurikaan merkitystä silloin, kun ihminen jostakin perustavanlaatuisesta syystä nousee aseisiin toistansa vastaan.

Syy kuolemaan näissä historiassa tapahtuneissa verilöylyissä on isolta osaltaan paitsi katkeruudesta omistavaa luokkaa ja sen vääryyksiä kohtaan, myös aatteen vastustamisessa suurvaltojen asein - kuten USA Kylmän sodan aikana, tätä edeltävä natsi-Saksa ja molempia aikoja edeltävät vallat, jotka sekaantuivat Venäjällä tapahtumiin interventioin ja tukivat valkoisia.

Ei yksi aate yksinänsä tehnyt sellaista, että "hups, päätimmekin nyt ottaa henkiä 94 000 000 seuraavien vuosikymmenten ajan..."

Toimituksen poiminnat