*

Kalle Pahajoki

Dragsvik-gate - Perussuomalaista kielisotaa?

Stiller esitti tänään nähdyssä Pressiklubissa RKP:n kielipolitiikan itsestäänselvänä ja Dragsvik-keskustelun Perussuomalaisten kielisotana. Onko siinä tosiaan mitään pahaa, jos RKP tekee sen mitä kaikki tietävät ja ajaa oman kielivähemmistönsä etuja? Maan tapa, kaikkihan näin tekevät, miten paha se nyt on?

Kysymys on ovela, sillä se ohittaa täysin oleelliset asiat Dragsvik-gatessa. 

Dragsvik-jupakan ydin on siinä, mitä Wallin teki ja sanoi eduskuntasalissa. Wallin kiisti vaikuttaneensa varuskuntien lopettamista koskevaan päätökseen ja väitti päätösten olleen täysin puolustuspoliittisia. Lisäksi Wallin syytti perussuomalaisia ainoaksi kielipolitiikkaa tekeväksi puolueeksi.

Kun Perussuomalaisten kansanedustajat tutkivat asiaa ja esittivät ilmeisesti jonkinasteiseen tietoon pohjautuvan epäilyn, että Wallin valitsi itse Pohjois-Karjalan prikaatin ja Dragsvikin välillä, Wallin uhkaili heitä seurauksilla, jos he jatkavat tutkimusta asiaan.

Kansanvallan onneksi Perussuomalaiset jatkoivat asian tutkimista ja paljastui, että Wallin oli tehnyt Dragsvikin suhteen täysin poliittisen päätöksen ja valehdellut siitä.

Eli lyhyesti:

1) Wallin valehteli päätöksen motiiveista

2) Wallin väitti perussuomalaisia ainoaksi kielipolitiikkaa tekeväksi puolueeksi

3) Wallin marssitti Kataisen valehtelemaan puolestaan (haistan tässä ja Kokoomuksen puoluekokouksen ylikävelyssä pakkoruotsin suhteen Freudenthal-mitalin)

4) Wallin uhkaili perussuomalaisia seurauksilla, jos asiaa pengotaan

Kun valheet oli raahattu pöydälle, asiaa ei voi ruveta enää maalaamaan normaaliksi politiikan teoksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Ilman Pentti Oinosen kantelua oikeuskaslerille, totuus ei olisi tullut selville. Eduskunnalle saa valehdella ministeriöaitiosta, valan tehneenä, ja sille saa myös Kristillisdemokraattien tuen?!
Aikoihin on eletty!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Äänestin Pentti Oinosta, ja saan jälleen olla ylpeä siitä! Pena on kova jätkä!

Markku Talikka

Katainen on ansainnut Fredenthal-mitallinsa, kuten Paavo Lipponenkin.
Onnea mitallistille jo etukäteen!

Matti Vuorio

Lahjuksen suuruus ? Suomi vähiten korruptoitunut maa ???????????

Vittu Pää

Jos jättää noin pahan aukon puolustukseen, kuin Wallin, herää kysymys, mitä tuo kaveri tekee puolustusministerin paikalla?

Mitä se edes puolustaa?

Matti Palviainen

Wallin puolustaa kaikenkarvaisia hallituksen valheita.

Vittu Pää

Heitetäänkö äänestys lempinimestä Wallinille?

Mä ehdotan LUOTTOPAKKIA.

Heli Hämäläinen

Rkp on näköjään koko parlamentaarisen valvonnan ulkopuolinen erillissäätynsä. Koska tämä sääty on erottamaton, pelkkä anteeksipyyntö näyttää riittävän. Rikoshyötyä ei tarvitse palauttaa. Siltarumpu on ja pysyy Tammisaaressa.

Suomessa Eduskunta on vuoden 1772 itsevaltaisen valtiosäännön seuraajaperillinen. Suomen sodassa 1809 Venäjän keisari pysytti voimassa Ruotsin lait, myös siis vuoden 1772 valtiosäännön vuoden 1789 lisäyksellä (Yhdistys- ja vakuuskirja) ja Suomen itsenäisyysjulistus ei missään julista ihmisoikeuksia vaan toteaa lakonisesti että Keisari on nyt pysyvästi estynyt hoitamaan hallitsijan hommaansa ja tarttis tehdä jotain eli Senaatti ottaa vallan. Vuonna 1919 Suomi sai tasavaltalaisen valtiosäännön, jossa Eduskunta peri hallitsijan paikan.

Olemme Eduskunnan hallintoalamaisia, ainoa poikkeus on ratifioitu Euroopan ihmisoikeussopimus ja Lissabonin sopimuksen myötä oikeuksiamme säätelevä EU:n perusoikeuskirja. Valitettavasti et ole Eduskunnan pomo vaan alainen. Vaikka saat lumeeksi äänestää.

Yhdysvalloissa liittovaltion hallitukselle on asettu rajat ja oikeussubjekteja ovat henkilöt eli vapaat. Näitä voivat olla nykyisin perustajien kakarat, vapautettujen orjien kakarat, maahan muuttaneet ja heidän kakaransa sekä korporaatiot. Siellä et ole henkilö vaan sinulla on henkilöllisyys. Paino poliittisessa vallassa Yhdysvalloissa on osavaltioilla, jotka saavat suvereenisti päättää mm. verotuksestaan. Perusoikeudet tulevat kuitenkin liitovaltiotason itsenäisyysjulistuksesta sekä sen lisäpöytäkirjoista (amendments). Euroopassa tällaista systeemiä ei ole vaan täällä kansalaisen oikeudet on lueteltu. Sen yli ei oikeuksia ole. Paitsi tällä ylemmällä säädyllä.

Ollaan kansanvallasta todella kaukana. Stiller tietää sen, mutta nyt tietää rahvaskin.

Käyttäjän tuomosalovaara kuva
Tuomo Salovaara

Hyvä kirjoitus, Kalle.

Suomenruotsalaisuuden perimmäisiin kysymyksiin voi tutustua tämän päivän Suomen Kuvalehdessä. Tuomo Lappalainen haastattelee professori Jan Sundbergia: "Rintama ei saa pettää".

Tuomo Kankkunen

Oinonen uhosi perustuslakivaliokunnalla, valtakunnan oikeudella ja vaikka millä.

Keskiviikkona hän kävi eduskunnan pöntössä puolenkymmentä kertaa.

Viimeisen puheenvuoron hän päätti huutamalla: "Walliinin on erottava väittömästi ja viimeistään huomissa päivänä"

Förpiin meni.

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Mitä sitten? Pentti Oinonen teki oman mielipiteensä riittävän selväksi.
Turhaanhan tätä on tästä jatkaa, kun valehtelijan suojelijat saatiin pöytäkirjattua!

Pentti Juhani Järvinen

Kauniit ruotsalaiset kelpasivat aikoinaan Hitlerin ja hänen bunkkerinsa kunniavartioksi, mikä nousi kai Freudenthalin perillisten päähän. Miten muuten professoriksi (?) Helsingin yliopistossa voi päästä henkilö, joka ei tunne eikä ilmeisesti tunnusta logiikan ja kansanvallan pohjimmaisia periaatteita? Kyllä on aika alkaa vaatia muutakin kuin pakkoruotsin todistus, ainakin professoreilta.

Toimituksen poiminnat