*

Kalle Pahajoki

Yle on Suomen Fox

Fox rantautuu Suomeen ja jokaisen itseänsä tiedostavana pitävän suomalaisen velvollisuus tuntuu olevan kommentoida kyseisen kanavan puolueellista uutisointia. Valitettavasti Suomi ei tarvitse Fox-kanavaa saadakseen yksisilmäistä ja ohjailevaa uutisointia. Onhan meillä YLE.

Jokainen, joka on seurannut Ylen ajankohtaisohjelmia viime aikoina, on törmännyt käynnissä olevaan Keskusta-puolueen brändäyskampanjaan. Aina kun eurokriisistä keskustellaan, vastakkain ovat hallituksen edustajat ja joku Keskustan vanhan kaartin jermuista. Perussuomalaisia kohtaan Ylessä on täydellinen radiohiljaisuus.

Toimittajat ovat vihdoin viimein tajunneet hakanneensa vuosi sitten päätä mäntyyn yrittäessään ajaa Perussuomalaisten kannatusta alas laajamittaisella mustamaalauskampanjalla. Kansalaiset eivät ole tyhmiä, he näkevät suoran manipulaation läpi. Sen sijaan täydellinen vaikeneminen, ja toisen oppositiopuolueen nostaminen Eurokritiikin äänitorveksi on toiminut erittäin hyvin.

Irvokkuudessaan tämä näytelmä hakee vertaistaan. Keskusta, joka on ollut mukana sinetöimässä kaikkia tärkeitä nykyisen ja edellisen hallituksen eurokriisiä koskevia päätöksiä lähtien tukipaketeista ja päätyen EU-jäsenyyden kirjaamisesta perustuslakiin (jonka puolesta myös Paavo Väyrynen äänesti) lainaa nyt Perussuomalaisten puheenvuoroja ja brändää itseään oppositiokärkeen. Toimittajat taputtavat karvaisia käsiään, kun Perussuomalaisten nousukiito on torpattu. 

Vuosi sitten Perussuomalaisia pilkanneet Keskusta, Vasemmisto, demarit (Tuomiojan suulla) ja jopa Vihreät ovat nyt ottamassa omakseen Perussuomalaisten viestin. Muutos on mahdollinen vain, jos muuttaa omaa toimintatapaansa. Muutos ei lähde siitä, että uskoo, että tällä kertaa kaikki on toisin.

Perussuomalaisten toimintaa tulisi ohjata vanhat kansanviisaudet 'Ei auta itku markkinoilla', ja 'persuuksien on kestettävä merivettä'. Jokainen voi silti tehdä jotain. Ruohonjuuritasolla jokainen meistä voi olla mukana perustamassa uudelleen Perussuomalaisten ilmatilan herruutta.

Viesti on yksinkertainen. Keskustapuolue ei ole eikä tule ikinä olemaan vaihtoehto. Sen viesti vaihtuu 180 astetta riippuen siitä, onko puolue hallituksessa vai oppositiossa (myös kuntapolitiikassa, jossa Virkkunen ainoastaan jatkaa Kiviniemen ansiokkaasti aloittamaa linjaa). Sen nostetta luo media, jolle eurokritiikki kelpaa ainostaan hampaattomien toimijoiden, kuten tarpeen tullen sekunnissa takkiansa kääntävän Keskustan, tai kritiikistä huolimatta hallitusta pönkittävien tahojen, kuten Sixten Korkman ja Raimo Ilaskivi, taholta.

Vasemmisto on aloittanut kampanjan, jossa se itkee krokotiilin kyyneleitä Kreikan kansan kärsimysten johdosta. Myös tämä bluffi on syytä katsoa. Ei vastuuta voida vierittää pois omilta harteilta feikkaamalla myötätuntoa. Tässä tapauksessa Suomi on ollut monessa kohtaa vaa'ankieliasemassa ja Suomen linjaa vedettäessä nämä samaiset vasemmistopuolueet. Tekojensa seurauksista tulee kantaa vastuu.

Ketään ei pitäisi päästää unohtamaan, että Keskustan puheet käyvät täysin vastoin sen tekoja, myös Paavo Väyrysen kohdalla. Pekkarinen hokee nyt samoja asioita, joita Urpilainen sanoi ennen vaaleja. Jos hallitus hajoaisi, Keskustan takki kääntyisi huomattavasti nopeammin kuin demarien viime keväänä. Hallituspuolue Vasemmistoliitonkin eurokritiikki on uskottavammalla pohjalla, kuin Keskustalla.

Toivotan tervetulleeksi pottuilut etelän metiasta. Olen silti sitä mieltä, että jokainen suomalainen, joka pilkkaa Fox-uutisia, ei näe neuvostohenkistä Yle-merkkistä malkaa omassa silmässään. Siinä ei ole mitään järkeä, että johtavan oppositiopuolueen puheenjohtaja pääsee helpommin tiedotusvälineisiin ulkomailla, kuin kotimaassaan. Viime kädessä se on puolueorganisaation ongelma, ei 39 kansanedustajan puoluetta pidä voida vaieta kuoliaaksi. Jotain tarttis tehrä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Fly kuva
Heikki Kärpänen

Fox tulee Suomeen omilla rahoillaan eikä Suomen veronmaksajien.
Miksi vaihtoehtoista ohjelmamahdollisuutta pitäisi ylimalkaan vastustaa? Eihän sitä tarvitse katsoa, jos ei miellytä.

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Olen tainnut todeta aika lailla saman ajatuksen kirjoitus tai pari sitten (niiden väli on kyllä päässyt pitkäksi ja aiheet yksipuoliseksi). En epäile, etteikö Fox levittäisi yksipuolista maailmankuvaa ja se ei ole hyvä edes puoluesidonnaiselle lehdelle, saatikka sitoutumattomalle tiedotusvälineelle. Tai "sitoutumattomalle", koska jok'ikinen tiedotusväline tänä päivänä vaatii medialukutaitoa. Mutta medialukutaitoa ei ole se, että huudetaan kurkku suorana, että Fox on paha.

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Kuulemma 4n uutiset oli kertonut, että pääoppositiopuolue on Keskusta. Itse olen lopettanut TV katsomisen kokonaan. Suomessa on yhtä puolueellinen media kuin Usassa ja muualla lännessä, onneksi ihmiset ovat tajunneet tämän ja osaavat etsiä tietoa netistä. (netin käyttöä on alettu myös sensuroimaan ja tarkkailemaan länsimaissa, hyvästi vapaus)

5 syytä miksi Usan mellakat tulevat olemaan maailman pahimmat:

- Ylimielisyys
- Kieltäminen
- Narsismi
- Huumeet (=lääkkeet)
- Väkivalta

5 Reasons Why American Riots Will Be The Worst In The World
http://www.youtube.com/watch?v=Rq1LpGf5XUM&feature...

Britain pushes for mass surveillance society
http://www.youtube.com/watch?v=WTBlir1oGco&list=FL...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

YLE on eräänlainen suomalainen sovellus "putinilaisesta mediasta".

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Ennemminkin "Obamalaisesta mediasta". Russia Today on ainuita rehellisiä medioita maailmassa.

Obama outlaws Freedom of Protest
http://www.youtube.com/watch?v=9W38EG0FZZw&feature...

Käyttäjän kallepahajoki kuva
Kalle Pahajoki

Tuli ojennettua annos kritiikkiä omaa puoluetta kohtaan, joten annetaan nyt kiitostakin. Oinoselle ei alun alkaen kiitoksia herunut hänen pitäessään Dragsvik-asiaa esillä. Kun sinnikkään työn johdosta totuus paljastui, on peesareita hypännyt sittemmin jalaksille lähes kaikista puolueista, niin hallituksesta kuin oppositiosta. Maan tavat paljastuvat ja murtuvat, vain jos joku on valmis tekemään sen työn, joka salatut rakenteet paljastaa.

Katainen paalutti vahvan linjan Wallinin taakse heti alkuun:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kataista-grillat...

Tuki pitää edelleen, vaikka sittemmin Kataisen puheet ovat osoittautuneet väärän tiedon perusteella annetuiksi. Katainen on todella karismaattinen, kun hän sanoo, että mistään emme mitään tiedä, joten parasta on vain maksaa, niin tiedotusvälineet uskovat. Nyt edes hallituspuolueet eivät ole päästämässä Kataista pälkähästä vain karisman perusteella. Riittääkö Kataisen karisma vetämään Hyvän Veljen kuiville?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jollei YLE olisi ikioma Fox-kanavamme, se voisi kaivaa arkistostaan hyviä uutisfilmejä ja lähettää niitä uusintoina aina kun asianomainen henkilö nousee uudestaan puheenaiheeksi. En kuitenkaan ole nähnyt kertaakaan uusintana esimerkiksi sitä lähihistorian typeryyskliimaksia, kun Paavo Lipponen hörhättelee Valkoisen talon portailla ja kiittelee Bushia tämän "johtajuudesta" todeten: "Suomen kansa tukee politiikkaanne!"

Jos näkisimme nyt kymmenen kertaa peräkkäin kuinka puoluejohtaja Jyrki Katainen vääntää naurettavaa tekoitkua tiedotustilaisuudessa ilmoittaessaan joutuvansa erottamaan seksitekstiviestiriippuvaisen ulkoministeri Ilkka Kanervan, karisma Kataisen ympäriltä karisisi kuin hilse pienen miehen hartioilta.

Ne uutisfilmit ovat kuitenkin YLE:n kassakaapeissa yhtä visusti kuin Stasi-lista on Hyvien Veljien kanssakaapissa.

Kalle Kuusivuori

Vielä parempi olisi, jos esitettäisiin Alexander Stubb 080808 kriisikokouksessa, kun meni möläyttämään sotakiimassaa silmät pyörien suorassa lähetyksessä: Täällä puhutaan kovia sanoja! Ei ole sen jälkeen tuota pätkää missään esitetty.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Fox on jenkeissä saanut rutkasti kyseenalaista huomiota. Siitä esim. tämä pitkä Wikipedian artikkeli, johon on koottu Foxin älyttömimmät jutut:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fox_News_Channel_cont...

Siis tv-kanava joka mainostaa itseään "fair and balanced", mutta todellisuudessa on "unfair and biased".

Itse tsekkaan päivittäin Youtubesta MOXNEWSdotCOM-käyttäjän sivun, johon hän kerää amerikkalaisesta valtamediasta klippejä. Jos haluaa tietää mitä jenkkimediassa tapahtuu, subscribetkaa kanavalle osoitteessa

http://www.youtube.com/user/MOXNEWSd0tCOM

Toimituksen poiminnat